[Reportatge] LGBTI i survival horror

Hui 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGBTI, farem una publicació especial al voltant dels LGBTI i el survival horror.

Ha hagut presència de personatges LGBTI a este gènere de videojocs d’aventures?

Dubois Amalric, Deep Fear (1998). Sega Saturn.

Possiblement, -i no per a bé- el primer personatge conegut a un survival horror que se li podria considerar obertament homosexual, ha sigut el francès Dubois Amalric, tècnic i dissenyador de la base submarina que apareixia a Deep Fear. I abans hem dit que res per a bé, perquè el tipus que li va posar veu a este personatge li va atorgar una veu horrorosa.

Com haureu pogut observar, la seua veu és tan exageradament amanerada, que a voltes pot arribar a ser insultant. Als crèdits del videojoc només tenim la referència al seu actor de veu com a Winton Kirk, però a la xarxa, no ix res sobre ell. Potser no sabrem mai si l’actor de veu va actuar així per a recalcar la seua personalitat gai. O pitjor encara: perquè és un personatge francès i gai segons la visió dels japonesos dels 90, tal i com es comenta per les xarxes.

La veritat, esque els actors de veu de tot Deep Fear són bastant roïns, i està claríssim que el doblatge es va portar a terme sense que els actors de veu tingueren pantalles amb les qual poder vore què feien els personatges als que lis tenien que posar la veu.

Fins i tot cap la possibilitat de que eren actors de veu japonesos actuant amb veus en anglès, com també es parla a la xarxa.

Un altre personatge que sí que hi té molts rumors sobre si podria ser gai, és Chris Redfield de Resident Evil. Només teniu que ficar als buscadors de la xarxa si Chris Redfield és gai, i vos eixiran bastants resultats.

L’estètica d’algunes vestimentes, i eixa postureta que presentava a Resident Evil 5, va fer sospitar a molts sobre la sexualitat de Chris Redfield.

El simple fet de que Chris Redfield siga un personatge una mica pla, i que mai haja demostrat (només poques vegades) mostres destacables d’afecte cap a algun personatge femení, fa que la gent comence a especular. Així, de ràpid, només podem recordar l’abraçada que s’hi fan Jill i ell, quan treus a aquesta de la presó. I esque, sobretot a partir de Resident Evil 5, els vestits desbloquejables d’ell eren bastant, com els de la foto anterior, i la següent.

Vestit de marineret… “In the Navy!”

Ara, això no vol dir res clar. Però mai se sap. Igual algun dia Capcom ens dóna una sorpresa.

 

I què hi ha de les dones? Doncs, declaradament, potser cap. O al menys així que recordem ara, de qualsevol survival horror conegut. Podríem fer esmena d’un altre personatge de Deep Fear, com és el d’Anna Lawrenson, o de Jill Valentine (Resident Evil), però no ho són clarament, ni mostren cap comportament que puga definir la seua orientació sexual, i molt possiblement siguen heterosexuals.

Pensar que una dona, pel simple fet de portar armes i ser dura, no vol dir res absolutament. Pensar que això és de “marimatxo” o quelcom així, seria una ximpleria.

Anna Lawrenson, Deep Fear (1998). Sega Saturn.

Anna Lawrenson, Deep Fear (1998). Sega Saturn. La veritat, comparat amb el protagonista, aquest personatge secundari té més collons que ell.

Jill Valentine, Resident Evil 5 (2009). PS3, Xbox360, XboxOne, Windows, PS4, Nvidia Shield TV. A Resident Evil 5 se’ns va mostrar la Jill més guerrera. De totes maneres, això no vol dir res sobre la seua identitat sexual.

A part del món del survival horror, encaminat més a l’acció, i dins del món de Resident Evil, sí que trobem perfectament a un personatge gai. Va eixir a l’spin off Resident Evil: Operation Raccon City. I això és així, perquè els mateixos creadors del personatge ho van confirmar.

Els personatge en qüestió és el capità del primer escamot de les forces especials dels EE.UU que arriben a Raccoon City, Crispin Jettingham. Els seus creadors diuen que la clau es troba al seu nom de pila, “Dee Ay”, inicials (D.A.) que fan referència a l’argot anglès popular de “Don’t Ask“, que fa referència a la frase “Don’t ask, don’t tell“.

Dee Ay, RE:Operation Raccon City (2012). PS3, Xbox360, Windows.

 

Dee Ay, RE:Operation Raccon City (2012). PS3, Xbox360, Windows.

 

Dee Ay parlant amb Leon a RE: Operation Raccoon City.

Per als europeus i la resta del món això no ens diu res, però eixa frase (que vol dir “No preguntes, no ho contes”) fou el nom de la política sobre homosexualitat de las forces armades dels EE.UU la qual no permetia als homosexuals parlar de les seues preferències sexuals, mentre feien servei militar. Afortunadament, aquesta llei es va suprimir l’any 2010.

I  vosaltres? En coneixeu algun personatge de survival horror que penseu que podria pertànyer al col·lectiu LGBTI?

O al algun programador/a de videojocs destacat?

I al món del terror en general?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.