Xe Quin Pasme! complim 5 anys!!!

El temps passa ràpid per a tots! Així, i com venim fent anualment, ací està l’obligada entrada anual d’aniversari habitual. Complim ja 5 anyets a la xarxa de xarxes, i volem fer resum de l’activitat que hem portat durant estos anys. Sobretot de l’últim!

No. No anem altra vegada a començar dient que semblava que fou ahir quan a un “tocat”, com ací monsenyor @xolutot, se li va ocórrer encetar un blog com el nostre allà pel 2014. Però, no ens enganyem: ens mola recordar-ho, ja que no hi havia cap referent com el nostre a la xarxa (ale, super pegote que ens hem posat xb).

Del començament amb articles senzills i molt informals, vam intentar donar-li cert toc de serietat als continguts. Ara, com podreu comprovar, la cosa ha canviat molt, tant per qualitat com per regularitat de publicacions. Encara desconeixem si vam ser exactament la primera expressió en valencià sobre videojocs a la xarxa. Potser en l’àmbit del terror i el survival horror sí, però dels videojocs en general, este any vam descobrir que els de la revista cultural valenciana Tres Déu -o algú d’ells, perquè no contesta ningú en aquell compte-, varen obrir un compte a Twitter que es deia Tresdeu JOCS, allà pel 2012.

 

Tornant a Xe Quin Pasme!, el nostre viatge a la xarxa durant el passat any ens ha portat, per fi, una obertura i major difusió que els anys anteriors. Hem aconseguit ja més de 600 seguidors a Twitter, la xarxa social que més activitat té de XQP!; Mastodon, la principal xarxa del fedivers i competència de Twitter, també ha augmentat un poc fins a 60 seguidors, una xifra gens dolent per a ser una xarxa social alternativa; i el nostre compte a Instagram, va de camí als 80 seguidors.

 

Al nostre grup de xat de Telegram hem arribat als 11 membres i anem parlant de cosetes totes les setmanes :). En última instància, també varem obrir un servidor a Discord… en el qual només havem dues persones de moment. Si en teniu Discord i vos mola el que fem, ja sabeu :)!

Dir també d’es d’ací que donar moltes gràcies a la comunitat Gaming.cat, Oldschoolgames.cat, a la gent de la revista El Tecnològic (antics 3Dnassos), i a molts altres, ja que gràcies a ells molta gent de la nostra llengua ha conegut XQP!

 

Una de les coses que ens ha agradat moltíssim d’este any, és saber que en el món friqui-gamer valencià no estem sols, i ens ha omplert d’orgull i satisfacció haver conegut altres projectes valencians sobre videojocs. Ràdio Hadouken, PlisPlay, i Píxels_com_a_punys (a banda de l’esmentat Tresdeu Jocs, més a dalt) són l’exemple de que hi ha més friquis enjogassats com nosaltres, creant bon contingut a la xarxa, i en valencià.

 

També este any hem tingut col·laboració i/o contacte, amb la gent del programa de ràdio de Ràdio Godella, Kalebarraka, i al programa nocturn de la ràdio pública valenciana d’À Punt Mèdia, Sessió Golfa, a on ens van arribar a nomenar en varis programes, tant a Xe Quin Pasme, com a @xolutot en la secció de videojocs Joystick Ací d’aquell programa.

 

Ei! Que ens van nomenar a la ràdio valenciana!

D’acord, tampoc esque siga una cosa com per a fer una entrada, però em va fer molta il·lusió :b. I esque, al programa de ràdio Sessió Golfa d’À Punt Mèdia, la senyoreta Matla ens va nomenar! En aquella nit de dimecres del 23 de gener del 2019, Xe Quin Pasme traspassava la xarxa de xarxes … Continua la lectura de

 

Arran del nostre contacte amb Kalebarraka, hem d’agrair que vam rebre una de les millors col·laboracions que ha rebut mai este humil espai. Josep Artés (@SenyorTuitstar a Twitter), ens va oferir un gran anàlisi sobre el primer Silent Hill i les institucions de les nostres societats.

[Reportatge] Silent Hill: 20 anys de terror psicològic i institucional

Publiquem una col·laboració que hem rebut de Josep Artés, un dels tertulians del programa de ràdio Kalebarraka que se emet per Ràdio Godella, i a altres ràdios.

L’article analitza i comenta (hi han spoilers, vigileu) les característiques del famós survival horror de Konami, i els compara amb la representació del significat de les institucions més habituals de la nostra societat. La veritat, una de les millors col·laboracions que hem tingut en este humil blog.


Vint anys ja, des que aquella lànguida jove anomenada Alessa Gillespie es creuara en el nostre trajecte nocturn i ens fera tindre un accident automobilístic, per a despertar el dia següent en el poble de la boira eterna. Continua llegint 

 

Com a coses curioses entre altres, a banda d’una interacció fluida i normal amb desenvolupadors de videojocs de terror, tant al nostre territori, amb els creadors de Fear The Dark Unknown i Dawn of Fear, com d’altres països, ens fa il·lusió esmentar les següents.

Ni més ni menys que Masahiro Ito, el dissenyador de les criatures i de l’art dels primers Silent Hills, ens va descobrir i donar la seua impressió (breu, però ho va fer xb) d’un tuit nostre sobre el vintè aniversari de la saga Silent Hill.

 

Per altre costat, l’equip rere el videojoc Chernobylite van mostrar la seua simpatia per l’article que hi vam publicar per a la revista El Tecnològic, la primera revista en català i impresa sobre videojocs:

Gràcies a això, es van portar de campionat, i ens van regalar una clau per a provar la demo de Chernobylite, a canvi d’exemplars físics d’eixe número de la revista per a l’equip de The Farm 51.

 

I per acabar l’any, a banda de tot el dit, al juny ens animarem amb el nostre primer podcast!

1er podcast Xe Quin Pasme! – ALIEN

No pensàvem que aniríem mai a fer-ho, però ves per on. Amb molta improvisació, i quasi sense tindre-ho massa preparat, la nit de Sant Joan d’este any 2019, a Xe Quin Pasme! gravàvem el nostre primer podcast.

Continua llegint

– Ivoxx: https://www.ivoox.com/1er-podcast-xe-quin-pasme-alien-audios-mp3_rf_38232702_1.html

-Youtube:

Des d’aquell dia encara no hem fet altre programa de ràdio, però vos podem assegurar que tenim moltes idees en ment per a fer-ne  en futurs programes.

 

El futur? Un poc incert

Què per què fem esta pregunta? Doncs perquè en estes coses mai se sap. Xe Quin Pasme és un projecte dut gairebé per una persona només, i les obligacions de la vida són cada vegada més pesades i ocupen més temps. Sempre hem intentat tindre una publicació setmanal, però s’ha de dir que encara que sembles poc, escriure i editar bé una entrada dóna molta feina.

Personalment, faré l’esforç de continuar amb el projecte. Perquè m’il·lusiona, i pense que, i més ara que he vist que hi han altres amb coses similars, és important que hi siguem a la xarxa.

Qui sap quin serà el futur. Potser acabem fent podcast només durant una temporada, i després tornar als articles quan vinguen temps millors. És una opció. O igual ens animem ja per fi, i ens fem youtubers! Qui sap.

Moltíssimes gràcies a tots els que ens seguiu, ens haveu llegit, donat la vostra opinió, parlat per les xarxes socials, etc. De veres, ho dic. Moltíssimes gràcies per ser-hi.

Pel que fa a nosaltres, d’una manera o una altra, CONTINUEM!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.