Sobre el blog

Benvinguts!

Xe Quin Pasme té la intenció de ser un projecte col·laboratiu dedicat principalment al món Survival Horror i sobre altres temes que giren al voltant de la fantasia i el terror.

Evidentment qualsevol participació i col·laboració amb els temes adients, serà benvinguda. L’objectiu és el de procurar que us o passeu molt bé amb nosaltres i, en la mesura de lo possible, ens agradaria que participareu per a ajudar-nos a millorar aquest racó de la xarxa.

La nostra aposta a molts valencians els pot parèixer com molt atrevida o arriscada, però des dels que ho portem, per a res ens pareix res d’això. És més, és una cosa que ja feia falta que existira donada esta època de l’era de la informació. Sobretot, amb el boom cultural que ha suposat la democratització de la cultura gràcies a internet.

Si més no, desconeixem si som el primer blog sobre el món dels videojocs de por, pel·lícules i similars, escrit en llengua valenciana.

I si és així, doncs… Ja hem sigut els primers!

El blog el portem bàsicament una persona, i no sempre tenim massa temps per tindre les coses a “l’última”.

Sigueu benvinguts una altra volta, i gaudiu del blog:

Benvinguts !


¿Per què “Xe Quin Pasme!” ?

El nom que hem elegit per a este projecte prové d’una expressió local de a on són originaris els creadors. “Pasme“, és la expressió valenciana equivalent al més normatiu “esglai”. Paraules sinònimes en serien també “ensurt” o “sobresalt”.

Ací teniu la definició i reconeixement de la paraula en l’Acadèmia Valenciana de la Llengua –> http://www.avl.gva.es/lexicval/xhtml/dnv.xhtml?paraula=pasme


 Les seccions

Aquí anirem explicant de que tracten els diferents apartats de les nostres publicacions que hi trobareu tant a les pestanyes, com a les categories. S’anirà actualitzant segons vagen apareixent nous apartats.

 

· Notícies

Una secció més que evident, que creiem que no necessite de molta explicació. Degut a les limitacions que tenim els que portem el projecte, tampoc vos espereu notícies diàries i al moment. Qui sap? Potser algun dia…

 

· Colp d’ull

Entrades de comentaris curts. Breus explicacions, impressions primerenques, o de què ens trobarem a un videojoc, sense necessitat d’haver-lo jugat sencer ni aprofundir massa.

 

· Anàlisi

Esta va ser la nostra primera secció, estrenada amb l’anàlisi del genial últim videojoc a Europa que ens va arribar per a Sega Saturn: Deep Fear.

Agafarem el títol, i anirem desgranant totes les seues característiques. Serà com algunes d’eixes parts que tenen els «Així es va fer», al món del cinema.  Intentarem que els anàlisis no conten molts detalls argumentals de la història, per a no arruïnar-li’ls el fets que es narraran al videojoc. Serà un apartat més bé per a aquells que ja hagen jugat al joc, o que els hi done igual saber-ne massa informació sobre un joc que no hagen jugat mai.

Majoritàriament, s’analitzaran els aspectes més tècnics i de jugabilitat.

 

· Ressenyes

Este apartat és l’ideal per a tots aquells que vullguen saber amb què es toparan. Les ressenyes seran una espècia d’anàlisis, però més ràpid. Normalment, breus. És a dir, sense aprofundir en tots els detalls. Les ressenyes són ideals per a analitzar i comentar ràpidament qualsevol obra cultural. Ací també, respectarem el no dir massa sobre l’argument.

Esta és la secció ideal per a comentar llibres, còmics o pel·lícules. Evidentment, també videojocs.

 

· Reportatges

Esta secció oferirà articles de caire reflexiu, informatiu, i d’investigació al voltant de diversos temes que envolten al survival horror.

Tant del món dels videojocs, com d’altres manifestacions culturals contemporànies, ací s’oferiran diferents escrits sobre algun tema que gire al voltant del món del terror, o  algun altre afer que l’haja influenciat.

 

· Altres gèneres de terror

No només del pur survival horror se troben experiències terrorífiques. Aquesta serà la secció per a tots aquells títols que caminen entre diversos subgèneres de l’aventura, però que compten amb algun element sobre el tema.

 

· Jocs cancel·lats

Ací intentarem aportar una llista d’aquells títols que es van anunciar, però que mai arribaran a finalitzar-se e eixir a la venda. Sempre que puguem, intentarem a portar enllaços amb els vídeos, imatges, o inclús les versions jugables no acabades sobre el joc en qüestió.

 

· Llistat de survival horror

Ací s’aportarà un llistat amb la companyia, data i plataforma sobre tots els survival horror que hagen existit. Evidentment, si en trobeu algun a faltar, o creieu que hi han que no deurien ser allà, ens ho podeu comentar.

 

· Què és survival horror?

El títol és clar, no? Allà s’oferirà un breu recorregut per la història del naixement i definició d’este subgènere d’aventures en el món dels videojocs.

 

· Cinema-Sèries

Ací oferirem breus crítiques al voltant d’alguna pel·lícula o sèrie de terror, o d’algun gènere fantàstic proper a este.

 

· Animació-Anime

Ací oferirem breus crítiques al voltant d’alguna pel·lícula o sèrie de terror, o d’algun gènere fantàstic proper a este, però enfocat a les produccions animades de qualsevol tipus.

 

· Novel·la gràfica-Còmic-Manga

Ací oferirem breus ressenyes o qualsevol altra dada informativa al voltant d’algun còmic o manga de terror, o d’algun gènere fantàstic proper a aquest.

 

· Cancel·lats

En aquesta categoria aniran els escrits i reportatges sobre aquells videojocs de terror que, per diferents circumstàncies, estaven planificats que isqueren a la llum, però al final no ho van fer per motius varis.

 


Drets/Rajtoj
* les imatges i altres continguts referent a videojocs, pel·lícules, novel·les gràfiques, i qualsevol altra creació cultural que aparega en este blog, són propietat dels seus respectius creadors i/o companyies propietàries.
* La bildoj kaj aliaj enhavoj ligitaj al videoludoj, filmoj, grafikaj romanoj kaj iu ajn alia kultura kreado aperinta sur ĉi tiu blogo estas propraĵo de iliaj respektivaj kreintoj kaj / aŭ posedaj kompanioj.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.